KAŠTELA

HRVATSKA

Kaštela su pitoreskni grad srednje Dalmacije, u samoj blizini Splita, najvećeg hrvatskog grada na moru, Trogira, grada zaštićenog od strane UNESCO-a, i Solina, poznatog po drevnoj Saloni iz rimskog doba.

Kaštela su oformljena od sedam manjih spojenih mjesta uz obalu Kaštelanskog zaljeva. To su: Štafilić, Novi, Stari, Lukšić, Kambelovac, Gomilica i Sućurac. Kaštela su udaljena desetak kilometara od Trogira na zapadu i Splita na istoku i vrlo su dobro povezana glavnim cestovnim pravcima s tim dijelom Dalmacije, ali i s kontinentalnom Hrvatskom.

U Kaštel Štafiliću raste iznimni spomenik prirode, maslina stara više od 1500 godina. Pretpostavlja se da potječe iz Južne Italije ili Grčke. Zovu je Stara maslina (Olea Europea) odnosno Mastrinka, kako je zovu mještani.

Godišnji urod ove masline prerađuje se u ulje koje se u replikama staklenih grčkih lakrimarija koristi kao autohtoni kaštelanski suvenir. Spomenikom prirode je proglašena 1990.g.

Iz Kaštela, možete posjetiti Trogir ili otići na jednodnevni izlet u Split. Kaštela su odlična destinacija za obiteljski turizam i charter ture po obali.

PREGLEDAJ SVE

PULA

APARTMAN 1

POGLEDAJ

KLIKNI

PULA

APARTMAN 2

POGLEDAJ

KLIKNI

BANJOLE

KUĆA S BAZENOM

POGLEDAJ

KLIKNI

KAŠTELA

APARTMAN

POGLEDAJ

KLIKNI

ŠTINJAN

APARTMAN

POGLEDAJ

KLIKNI